Richtte vandaal ravage aan als gevolg van hersenletsel?

De strafrechtbank heeft beslist om een psychiatrisch deskundige aan te stellen om na te gaan of een 56-jarige man uit Kortenaken toerekeningsvatbaar was toen hij in Genk een ravage aanrichtte in een kantorencomplex in aanbouw. Enkele dagen na zijn misstap belandde hij in het ziekenhuis en werd een hersenletsel vastgesteld.

In de nacht van 19 op 20 oktober 2013 besmeurde beklaagde een twintigtal gangen en lokalen aan de Welzijnscampus in Genk. Hij sloeg ook gaten in de gyprocwanden en in de rockwoolplafonds. Enkele dagen later moest de man met spoed gehospitaliseerd worden en werd een hersenbeschadiging vastgesteld. Volgens zijn raadsman is de toestand van de toenmalige vandaal sterk verbeterd sinds zijn opname en bijhorende medicatie. Van de feiten herinnert hij zich niets meer.

Een deskundige van het Centrum voor Forensische Geneeskunde in Leuven heeft nu de opdracht om de man te onderzoeken. Na het rapport van de aangestelde psychiater worden de debatten op 8 maart volgend jaar verder gezet. (JEK)