Twee vrienden staan terecht voor invoer van cannabis

De twee vrienden hangt een aanzienlijke celstraf boven het hoofd.
Kristof Baelus De twee vrienden hangt een aanzienlijke celstraf boven het hoofd.
Op 26 maart 2018 werden Stef V.O. (23) en zijn vriend Hamza E. tegengehouden door de lokale politie voor een voertuigcontrole. De politie trof een sporttas met een kilo cannabis aan in de koffer. Er hangt het duo een aanzienlijke celstraf boven het hoofd.

Na de drugsvangst besloot de politie een huiszoeking te doen bij bestuurder Stef V.O. Daar werden ook nog verschillende zakjes cannabis, zeven gram hasj en een precisie weegschaal gevonden. 

Bij het verhoor beriep V.O. zich op zijn zwijgrecht, H. kwam wel  met een verklaring op de proppen. Hij zei dat V.O. hem kwam ophalen om in Nederland een partij cannabis op te halen.

“H. wist niet dat het om grote hoeveelheden verdovende middelen ging. In ruil voor deze dienst zou hij twee gram cannabis krijgen van V.O”, klinkt het bij de raadsman van H.

Enkele uren later kwam V.O. toch nog met een verklaring. “Mijn cliënt werd onder druk gezet om met zijn voertuig naar Nederland te rijden en daar een hoeveelheid cannabis op te halen”, klinkt het bij de raadsman van V.O. “Er werden zelfs bedreigingen geuit naar mijn cliënt toe. Zelf rookt hij zeer af en toe een joint maar  hij is zeker geen veelvuldig gebruiker.”

Voor Stef V.O. vordert het openbaar ministerie een celstraf van 15 maanden en een geldboete, voor Hamza E. is dit een celstraf van 18 maanden en een geldboete. Vonnis op 25 februari.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.