Plofkraak op bankkantoor van Argenta in Retie

In februari was een Argenta-kantoor in Bree ook al eens het doelwit van een plofkraak.
BELGA In februari was een Argenta-kantoor in Bree ook al eens het doelwit van een plofkraak.
In Retie in de Antwerpse Kempen is vannacht een plofkraak gebeurd op een bankkantoor van Argenta. Er is schade aan het gebouw, maar de aanpalende panden zouden niet beschadigd zijn. Onder meer de politie en ontmijningsdienst DOVO gingen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

Rond kwart voor vier vannacht hoorden de overburen van het gebouw een luide knal uit het Argentakantoor in de Beverstraat in Retie. De buurtbewoners zagen daarna vier mensen wegrijden in een zwarte Audi met Nederlandse nummerplaat.

Inkt op biljetten

Volgens de burgemeester van Retie, Patrick Geus, gaat het waarschijnlijk om een gestolen wagen. De dieven hebben volgens de burgemeester ook geld meegenomen, maar door het veiligheidsmechanisme zou daar inkt op afgegaan zijn, waardoor het geld niet bruikbaar is.

Door de ontploffing is er veel schade aan de binnenkant van het Argentagebouw. De omliggende gebouwen zouden geen schade hebben opgelopen. Doordat het een ontploffing was met gaspatroon, is ook ontmijningsdienst DOVO vannacht ter plaatse geweest, zegt de burgemeester nog. De straat is intussen weer vrijgegeven.

Het afgelopen jaar is er in België en Nederland al verschillende keren geprobeerd om geldautomaten leeg te halen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.