Nog eind dit jaar eerste bewoners in nieuwe wijk Molenakkers

Anna en Armen voor hun nieuwe woning.
Foto Ton Wiggenraad Anna en Armen voor hun nieuwe woning.
De gemeente Retie en de sociale woonmaatschappij De Ark hebben de handen in elkaar geslagen voor een volledig nieuwe leefbuurt in de Molenakkers aan de rand van het dorpscentrum. De eerste vier gezinnen verhuizen nog eind dit jaar. Momenteel legt de aannemer de laatste hand aan bestrating en beplanting.

Onlangs hebben al 29 gezinnen hun handtekening gezet onder de aankoopakte van een van de betaalbare koopwoningen. Daarnaast staan er ook nog veertien appartementen, die verhuurd zullen worden. "We hebben bewust gekozen voor een project waarbij er ook veel ruimte is voor groen en waar kinderen ruimte hebben om te spelen", zeggen OCMW-voorzitster Margriet Blockx en Peter Vanommeslaeghe van De Ark. "Het park ligt centraal in de nieuwe buurt."


Voor de nieuwe bewoners is het in elk geval een aangename plaats om te wonen. Armen en Anna kochten een van de parkwoningen in Molenakkers. "We huurden een appartement, maar ons zoontje Rafael is vijf jaar en speelt dolgraag buiten. Daarom wilden we absoluut een huis met tuin. Deze woning was betaalbaar, maar bovendien is het ook een mooi huis én is de ligging ideaal."


In 2018 verkoopt de gemeente acht betaalbare kavels tegenover de poortwoningen. De Ark verkoopt er nog vier. (VTT)