Dronken amokmaker aan bushalte spuwt naar agenten

Het incident gebeurde aan de bushalte aan het station in Mol.
Vanderveken Het incident gebeurde aan de bushalte aan het station in Mol.
De politie heeft een 34-jarige man uit Retie opgepakt. De dronken man maakte amok aan de bushaltes van het station in Mol. Toen de politie arriveerde, probeerde hij de agenten neer te slaan. “Hij spuwde ook verschillende keren naar één van de agenten.”

De politie in Mol werd woensdagmiddag opgeroepen door een plaatselijke handelaar. Die vertelde dat een dronken man voorbijgangers lastig viel aan de bushaltes aan het station. Hij gedroeg zich ook verbaal agressief. “Toen de politie de man erop wees dat hij zijn mondmasker diende op te zetten, reageerde die opstandig en schold hij de politieagenten uit”, vertelt een woordvoerder van het parket. “Nadat hij verschillende keren uithaalde naar de agenten, arresteerden die hem wegens smaad en weerspannigheid. Tijdens deze arrestatie slaagde de man erin verschillende keren naar één van de agenten te spuwen. Het parket tilt zwaar aan deze asociale en ontoelaatbare acties.”

Vrijgelaten

De 34-jarige man uit Retie bracht een nachtje in de politiecel door en werd donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste hem onder strenge voorwaarden vrij te laten. Het onderzoek wordt voortgezet. De man zal zich op een later tijdstip nog voor de rechtbank moeten verantwoorden.