"Rij voorzichtig, sms'te ik nog"

OUDERS ROBBE NUYTS (19) OVERMAND DOOR VERDRIET

Het rouwregister voor Robbe bij Thomas More.
Vanderveken Het rouwregister voor Robbe bij Thomas More.
De 19-jarige Robbe Nuyts had zondagnacht kort voor zijn tragische ongeval nog contact met zijn moeder. Robbe was die avond naar de cinema geweest met zijn eerste echte vriendinnetje. Via sms liet hij weten dat hij bijna in Itegem ging vertrekken. "'Ok, rij voorzichtig', sms'te ik hem terug rond 1 uur. Even later is hij in slaap gevallen achter het stuur", treurt Monique De Witte.

Op de campus van Thomas More in Geel zijn gisteren de eerste berichten geschreven in het rouwregister dat er is neergelegd voor Robbe Nuyts (19), de jongeman uit Retie die zondagnacht stierf na een verkeersongeval op de E34. Robbe zat n het derde jaar Elektromechanica van Thomas More. "Hij zou binnenkort beginnen aan zijn stage bij Smurfit Kappa in Turnhout, waar hij eerder ook al een vakantiejob deed", vertellen zijn ouders Wim Nuyts en Monique De Witte. "Hij was nog aan het twijfelen of hij zou voortstuderen."


Het tragische verkeersongeval waarbij Robbe om het leven kwam gebeurde zondagnacht rond 1.45 uur. Hij was op de terugweg naar huis na een avondje uit met zijn vriendin. "Sinds kort had hij een lief, een meisje uit Itegem. Het was zijn eerste echte vriendinnetje", vertelt mama Monique. "Zondagavond zijn ze samen naar de cinema geweest. Na middernacht sms'te ik hem om te vragen hoe laat hij thuis zou zijn. Hij antwoordde dat hij bijna in Itegem ging vertrekken, en dat het dus niet lang meer zou duren. "Ok, rij voorzichtig", sms'te ik hem nog rond 1 uur. Even later is hij verongelukt."

Robbe Nuyts.
Jef Van Nooten Robbe Nuyts.

Twee broers

Volgens de vaststellingen van de politie is Robbe in slaap gevallen achter het stuur van de auto. "Dat is mij ooit ook overkomen", zegt papa Wim Nuyts. "Maar ik ben toen net op tijd wakker geworden. Als Robbe 100 meter eerder in slaap was gevallen, was de auto direct in het gras gekomen. Dan zou hij wellicht meteen wakker zijn geschoten. Hij heeft ook pech gehad dat hij met de verkeerde kant van de auto tegen de paal is gebotst. Aan de rechterkant viel de schade mee, maar aan zijn kant was alles weg."


Robbe gebruikte zijn auto vooral om naar zijn school in Geel te rijden. 's Avonds of 's nachts kroop hij zelden achter het stuur. "Als hij op pad was met zijn vrienden, bleven ze meestal in de buurt. Ze gingen dan met de fiets. Als ze toch eens verder weg gingen, namen ze een caravan mee en bleven ze ter plaatse slapen met een achttal vrienden", vertellen de ouders. "Maar nu was hij alleen met zijn vriendinnetje op stap. Het was de eerste keer dat hij 's avonds wat verder weg reed met de auto. Hij had onze auto genomen in plaats van zijn eigen wagen. Omdat die van ons groter en steviger is. Maar dat heeft helaas geen verschil gemaakt."

Natuurmens

Robbe laat naast zijn ouders ook twee broers achter. Hij was de middelste van drie kinderen. "De drie broers zijn telkens met een jaar tussen geboren en ze konden elkaar niet missen", zegt Monique. "Robbe was net zoals zijn broers een natuurmens. Toen hij klein was, kende hij alle vogels uit het hoofd. Hij was ook gepassioneerd door vissen. Hij heeft zelf een vijver uitgetekend en aangelegd in de tuin. Hij was ook altijd de eerste om samen met zijn vader te gaan vissen."


De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag 11 november om 10 uur plaats in de parochiekerk Sint-Job in Schoonbroek, gevolgd door een asbegraving op de gemeentelijke begraafplaats.