rv
Volledig scherm
© rv

Resultaten van PFAS-onderzoek bekend: slechts één overschrijding in omgeving brandweerkazerne

TemseInwoners van Temse moeten zich geen zorgen maken over een verontreiniging met PFAS. De gemeente liet op vijf plaatsen stalen nemen en enkel in de omgeving van de brandweerkazerne is een lichte overschrijding vastgesteld. Maatregelen zijn niet nodig.

 1. Beringen plant bebossing op voormalig trainingsveld Red Star Korspel en achter de nieuwe Aldi
  Beringen

  Beringen plant bebossing op voormalig trainings­veld Red Star Korspel en achter de nieuwe Aldi

  De stad Beringen wil nog meer inzetten op bebossing en spoort inwoners aan zelf voor meer bomen te zorgen. “We hebben de percelen in eigendom van de stad gescreend en op korte termijn kunnen we alvast twee ervan aanplanten met bomen. Zo willen we bestaande bosgebieden uitbreiden. Grotere aaneengesloten bossen bevorderen immers de biodiversiteit”, zegt schepen van Milieu Tijs Lemmens (Voluit).
 2. Van een spiegelkot tot frites van een sterrenchef: deze zes frituren moet je zelf eens uittesten
  PREMIUM
  Brussel en rand

  Van een spiegelkot tot frites van een sterren­chef: deze zes frituren moet je zelf eens uittesten

  Zin in een frikandel, Bicky Burger of een lekkere bak friet? Van 29 november tot 5 december heb je een extra excuus om een frituur op te zoeken, want dan is het namelijk Week van de Friet. Een ode aan onze nationale trots kan dan ook niet ontbreken. We zochten de opvallendste, lekkerste, oudste en origineelste frietkoten uit Brussel en de rand voor jullie op. Culinaire frites van Sergio Herman of een friturist die al zijn derde ‘barak’ aan het verslijten is,... lees er hier alles over.