De Courant
Volledig scherm
PREMIUM
De Courant © RV

RESTOTIP. De Courant: “Bistro in pittoreske hoeve uit 17de eeuw”

KasterleeZin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: De Courant in Kasterlee. Een bar & bistro die werd ondergebracht in een pittoreske hoeve uit de 17de eeuw.

 1. LEGO Master Corneel Clarys viert 90ste verjaardag van zijn geliefde bouwstenen: “Er mijn beroep van maken, dat is mijn droom”
  PREMIUM
  Ieper

  LEGO Master Corneel Clarys viert 90ste verjaardag van zijn geliefde bouwstenen: “Er mijn beroep van maken, dat is mijn droom”

  Het wereldberoemde speelgoed LEGO bestaat 90 jaar. Wie daar zeker een glaasje op drinkt is de Ieperse Corneel Clarys (24). De jongeman bouwt zowat alles na wat maar mogelijk is en geen opdracht is hem te moeilijk. Onlangs maakte hij een replica van het hoofdpodium van Tomorrowland en ook het Ieperse Belfort kent geen geheimen meer voor de jongeman. “Mijn deelname aan LEGO Masters opende veel deuren.”
 2. Vernieuwing van fietstunnel aan Ringlaan gaat van start
  Lommel

  Vernieu­wing van fietstun­nel aan Ringlaan gaat van start

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt vanaf woensdag 17 augustus 2022 aan een grondige vernieuwing van de fietstunnel aan de Ringlaan N71 in Lommel. “De fietstunnel, die met street art opgefleurd wordt, krijgt nu ook een nieuwe asfaltlaag en een aangepast afwateringssysteem waardoor de veiligheid en het rijcomfort voor fietsers erop vooruitgaan”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).