Een toekomstbeeld van de voorgevel van Buurtwerk 't Lampeke in Leuven.
Volledig scherm
Een toekomstbeeld van de voorgevel van Buurtwerk 't Lampeke in Leuven. © 't Lampeke

Renovatie voor Buurtwerk ’t Lampeke: “Met respect voor de ziel en het verleden van het gebouw”

LeuvenDe werkzaamheden aan de voormalige directeurswoning van breigoedfabriek Fabota in de Ridderstraat zijn begonnen. Buurtwerk ’t Lampeke kreeg de woning in erfpacht van de stad Leuven en zal ze verbouwen tot een hedendaags buurthuis.

1 reactie

 • Mia Boets

  2 weken geleden
  Goed idee proficiat 🥳
 1. Leuvenaars krijgen renovatielening met uitgestelde betaling: “Meer dan 55 % werkt en kan toch niet lenen bij de bank”
  Leuven

  Leuvenaars krijgen renovatie­le­ning met uitgestel­de betaling: “Meer dan 55 % werkt en kan toch niet lenen bij de bank”

  De eerste tien Leuvenaars die in aanmerking komen voor een renovatielening met uitgestelde betaling zijn een feit. Met het geld kunnen ze broodnodige renovatiewerken aan hun woning uitvoeren. “Veel alleenstaanden zijn kandidaat want het is veel moeilijker om met één inkomen een renovatie te financieren”, zegt Frouke Wouters, coördinator van Minder=Meer.
 2. 22ste editie van Volle Bak Herk verrast met attractie ‘Fietsen door de maïs’
  Sint-Lambrechts-Herk

  22ste editie van Volle Bak Herk verrast met attractie ‘Fietsen door de maïs’

  Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus kan je in het Hasseltse Sint-Lambrechts-Herk opnieuw terecht voor de 22ste editie van Volle Bak Herk. In aanloop opende Volle Bak Herk, samen met Hasselts burgemeester Steven Vandeput, langs de Oude Truierbaan en de Biezenstraat ‘Fietsen door de Maïs’. Op een uniek lusvormig fietsparcours van 600 meter kan het publiek daar vanaf nu dagelijks terecht voor een gratis fietstocht door de maïsvelden van Willy en Marijke Philippaerts.