Wietboeren riskeren tot 18 maanden cel

De Nederlanders Robert S. (46), Johannes V. (43) en Ramon B. riskeren tot 18 maanden cel voor cannabisteelt. Robert S. had in de Prinsenlaan een plantage van 187 planten opgezet met de hulp van de anderen.


De feiten kwamen aan het lucht in het voorjaar van 2013 toen elektriciteitsbeheerder IVEKA een ongewone stroomafname opmerkte. De politie ging in april 2013 een kijkje nemen op het verdachte adres waar ze Johannes V. aantroffen. Die liet hen zonder huiszoekingsbevel binnen. Niet veel later vonden de speurders achter zware toegangsdeur een plantage van 187 planten, enkele verboden wapens en kleine hoeveelheden speed, MDMA en heroïne.


Johannes V. ontkende meteen alle betrokkenheid. Hij was een vriend van de huurder Robert S. die op dat moment in Marokko op vakantie was. Johannes was enkel gevraagd om op het huis te passen en moest de plantjes via een bepaald systeem water geven. Eigenaar van de plantage bleek Robert S. die op de luchthaven gearresteerd werd onmiddellijk na zijn reis. Uit camerabeelden konden de speurders ook nog een derde man aanhouden, Ramon B. die de cannabis zou opgehaald hebben. Robert S. riskeert 18 maanden cel, tegen de andere twee beklaagden wordt tot één jaar cel gevorderd. Vonnis op 23 december. (DVGT)