Subsidie voor verenigingen die mee zwerfvuil rapen

Dit zwerfvuil en sluikstort werd maandagochtend gespot in bos in Weelde-Statie
Ton Wiggenraad Dit zwerfvuil en sluikstort werd maandagochtend gespot in bos in Weelde-Statie
De gemeente Ravels organiseert op zaterdag 6 april een zwerfvuilopruimactie. “Deelnemende verenigingen kunnen daarvoor een gemeentelijke subsidie aanvragen”, aldus het gemeentebestuur.

Het gemeentebestuur van Ravels streeft ernaar om zwerfvuil te bestrijden via preventiecampagnes maar ook om, met ondersteuning van de politiezone, hard op te treden tegen sluikstorters. 

“In de strijd tegen die kleine groep van vervuilers wil het gemeentebestuur ook de burger actief betrekken. Daarom wordt op zaterdag 6 april 2019 een zwerfvuilopruimactie georganiseerd. Erkende Ravelse jeugd-, sport- en cultuurverenigingen en ouderraden kunnen een subsidie krijgen als ze deelnemen aan de actie”, klinkt het. “Elke vereniging kiest uit de knelpuntenlijst het traject dat ze wil opruimen. Zo staat ze, in ruil voor een kleine subsidie, mee in voor het proper houden van de gemeente en geeft ze een duidelijk signaal naar de overtreders dat zulk gedrag niet hoort.”

Als deelnemer krijg je gratis werkhandschoenen, een grijptang, vuilniszakken, een verfrissing voor onderweg en achteraf een drankje tijdens de samenkomst aan de gemeentelijke werkplaats.

Verenigingen kunnen zich tot 18 maart inschrijven bij de milieudienst.

Archieffoto: ook in het verleden werden al zwerfvuilacties georganiseerd in Ravels.
ton wiggenraad Archieffoto: ook in het verleden werden al zwerfvuilacties georganiseerd in Ravels.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.