Omvang van nieuw schoolgebouw ‘De Kleine Wereld’ wordt stilaan zichtbaar

De bouwwerken zitten op schema
Ton Wiggenraad De bouwwerken zitten op schema
De bouwwerken voor het nieuwe schoolgebouw van ‘De Kleine Wereld’ in Ravels liggen op schema. De kleuterschool krijgt vorm en ook de bouwwerken van de lagere school en de sporthal gaan eind januari van start.

“Als je langs de Kerkstraat de nieuwbouw passeert, zie je dat de kleuterschool stilaan helemaal vorm krijgt. Alle binnenmuren zijn ondertussen geplaatst”, klinkt het bij de gemeente. “Binnenkort worden in de klasgedeeltes ook welfsels gelegd. Nadien volgt een soort bedekking zodat dit gebouw ‘neerslagvrij’ wordt.”

Wanneer de bouwwerken van de lagere school en de sporthal in de Kloosterstraat starten, zal ook dat gedeelte snel vorm krijgen. “Dit gaat heel snel vooruit, want men werkt voor de binnenmuren van de sporthal met betonnen prefab-elementen. De grootte van de hele school wordt dan helemaal goed zichtbaar. De binnenmuren van de lagere school worden met silicaatstenen opgetrokken. Silicaatsteen heeft als voordeel dat het een goede warmteaccumulatie heeft. Het houdt warmte bij en geeft die langzaam af.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.