Nieuwe verkaveling vlak bij dorpskern

Tussen Bovenheide en Kampdijk in Ravels wordt een nieuwe verkaveling aangelegd op 400 meter van de dorpskern. "Ze bestaat uit 40 bouwkavels aangevuld met een projectzone voor sociale woningbouw", zegt burgemeester Walter Luyten (CD&V).

De nieuwe verkaveling is 2,35 hectare groot en bevindt zich in een woongebied tussen Bovenheide en Kampdijk. Het project wordt gebouwd door IOK en Dekanale Werken in samenwerking met de gemeente. "De gemeente hoopt hiermee betaalbare bouwkavels aan te bieden aan jonge Ravelse mensen", zegt burgemeester Luyten. De plannen zijn goedgekeurd, het archeologisch onderzoek is afgerond, en de aanbesteding van nutsvoorzieningen en het wegentracé zijn uitgetekend.


Op 20 november begint de aannemer met de werken. De bouwkavels hebben een oppervlakte die varieert van 274 tot 734 vierkanter meter. Ze zullen in het voorjaar van 2018 te koop aangeboden worden. In een eerste verkoopronde wordt de helft van de kavels (20) verkocht, begin 2019 volgt een tweede verkoopronde.

10 sociale huurwoningen

"Op deze manier wil de gemeente over geruime tijd sociale bouwkavels kunnen blijven aanbieden aan Ravelse inwoners", zegt Luyten. In de verkaveling is een projectzone voorzien waar de sociale huisvestingsmaatschappij De Noorderkempen een tiental huurwoningen zal bouwen.


Geïnteresseerden voor een bouwkavel kunnen dat via grondgebied@iok.be of 014/57.10.33. (JVN)