Leerlingen sporten om 11.55 uur: “Het is vijf voor twaalf om meer te bewegen”

Leerlingen van De Zonnewijzer doen de indianendans.
Ton Wiggenraad Leerlingen van De Zonnewijzer doen de indianendans.
Verschillende  scholen in de Kempen zijn vrijdag om 11.55 uur naar buiten getrokken met hun leerlingen om te bewegen. Dat was onder meer het geval in basisschool De Zonnewijzer in Ravels. De kinderen dansten er samen de Indianendans. 

“De Vlaming zit gemiddeld 8 uur per dag en dat is te veel. Een gezonde dag bestaat uit een goede mix van zitten, staan en bewegen”, klinkt het bij Logo Kempen. “Als start van de Week van de Keigezonde Kempen riepen we iedereen op om om 11.55 uur een beweegmoment te doen onder de noemer #bewegen5voor12. Want als het op bewegen aankomt, is het wel degelijk vijf voor twaalf.” Sommige scholen kozen voor een yogasessie of een polonaise met alle leerlingen. Andere scholen voor de Indianendans of touwtje springen.

Na afloop van het beweegmoment maakten de leerlingen van De Zonnewijzer ‘keigezonde’ boterhammen.
Ton Wiggenraad Na afloop van het beweegmoment maakten de leerlingen van De Zonnewijzer ‘keigezonde’ boterhammen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.