Grote controleactie in Poppel: politie betrapt 44 mensen op invoer van softdrugs

De controleactie in Poppel
Facebook politie Kempen Noord-Oost De controleactie in Poppel
De politie Kempen Noord-Oost heeft zaterdagavond deelgenomen aan een grote drugsactie met als codenaam ‘Etoile’. Tijdens de controle in Poppel (Ravels) werden 44 processen-verbaal opgesteld voor de invoer van softdrugs vanuit Nederland.

De agenten van de politiezone Kempen Noord-Oost hielden zaterdagavond een drugscontrole aan de Tilburgseweg in Poppel. Ze werden daarvoor bijgestaan door controleurs van De Lijn en verschillende aspiranten van onze provinciale politieschool. Zowel auto’s als lijnbussen werden aan de kant gezet.

Softdrugs

De controleactie leverde heel wat resultaten op. Zo werden 44 processen-verbaal opgesteld voor de invoer van softdrugs vanuit Nederland. “Daarnaast werden twee rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken naar aanleiding van rijden onder invloed van drugs en twee personen werden beboet voor het rijden onder invloed van alcohol”, klinkt het bij de politie. “Er werd ook tweemaal geverbaliseerd voor verboden wapenbezit, en er is ook meer dan 14.000 euro inbeslaggenomen in het kader van witwas.”

Geseind persoon

De politie heeft ook één niet-verzekerd voertuig uit het verkeer gehaald, en één geseind persoon kon worden aangehouden. De inspecteurs van De Lijn hebben 16 zwartrijders beboet.