Bouw sociale woningen in Bremstraat begint eind 2020

Repro Jef Van Nooten
Sociale huisvestingsmaatschappij De Noorderkempen werkt aan een project met twaalf sociale huurwoningen in de Bremstraat in Ravels. Eind 2020 zullen de bouwwerken starten.

Het project dat sociale huisvestingsmaatschappij De Noorderkempen recent heeft opgestart, bevat twaalf gestapelde appartementen. Voor de vormgeving wordt samengewerkt met ROMP Architecten uit Antwerpen. "Er werd gekozen voor een rij van zes blokken op het L-vormige perceel. Bij een L-vorm heb je immers meer inkijk en kunnen er problemen ontstaan met de tuinen en privacy. Bij een rij spelen deze problemen niet", zegt schepen voor Huisvesting Jef Van de Pol.


De onderste rij zal bestaan uit zes appartementen. Boven op deze bouwlaag komen zes duplex-appartementen. "Elk appartement heeft twee slaapkamers, met persoonlijke tuin- of terrasberging. Daarnaast is ook een gemeenschappelijke fietsenberging."


De voorbije maanden werden de eerste stappen in het project gezet. Het doel is om eind 2020 te kunnen starten met de werken. "Met dit initiatief wil de gemeente haar doelstelling kracht bijzetten om voldoende sociale woningen aan te bieden", aldus nog Van de Pol. (JVN)