Boshuis heeft vernieuwde educatieve tuin

De tuin van het Boshuis is vernieuwd.
Ton Wiggenraad De tuin van het Boshuis is vernieuwd.

Vrijwilligers van Natuurpunt Ravels hebben de voorbije weken de handen serieus uit de mouwen gestoken om de tuin van het Boshuis grondig te vernieuwen. “We hebben onder andere een nieuwe opslagruimte en kippenren gemaakt en daarnaast ook nog een nieuw bijenhotel”, vertelt Toon Moeskops van Natuurpunt. “Ook de afsluiting is op verschillende plaatsen vernieuwd. We hebben in de tuin ook een wiglo gemaakt, een soort hut gemaakt van wilgentakken. Kinderen, scholen, gezinnen en verenigingen die langskomen, kunnen nu nog meer genieten. We hebben het educatieve aspect ook wat actueler gemaakt door een groendak aan te leggen.” Het Boshuis organiseert ook bosklassen voor het kleuter, lager en secundair onderwijs. Dit voorjaar alleen al worden achthonderd leerlingen verwacht. 

De tuin kreeg ook een wiglo, een iglo gemaakt van wilgentakken.
Ton Wiggenraad De tuin kreeg ook een wiglo, een iglo gemaakt van wilgentakken.



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.