VIDEO. De leukste schooldag van het jaar: juf Mia trakteert klasjes op verwendag, inclusief ritje met de limousine

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Een veertigtal leerlingen van twee basisscholen beleven de dag van hun leven dankzij juf Mia. De godsdienstleerkracht vierde onlangs haar zestigste verjaardag en in plaats van cadeau’s te krijgen, vroeg ze geld om een prinsen- en prinsessendag te organiseren. Reden: de kinderen gaan geweldig goed om met twee klasgenootjes met een beperking. “En dat mag eens in de bloemetjes gezet worden.”

De leerlingen van het derde leerjaar van de Goezo Klokkenlaan uit Nijlen en die van het vierde leerjaar van De Sleutel in Broechem zijn vandaag allemaal een prins en prinses. Vandaag geen rekenen en taal maar een ritje in een limousine, kinderchampagne, taart en een heus koningsbuffet. “Op juf Mia,” klinken de kinderen gezamenlijk, terwijl ze zich te goed doen aan hapjes. 

Juf Mia is godsdienstleerkracht op beide scholen en vierde op 27 april haar zestigste verjaardag met een groot feest. “Vrienden en familie vroegen me wat ik wilde als cadeau maar ik kon niets bedenken. Ik heb alles wat ik nodig heb om gelukkig te zijn”, vertelt Mia. Daarom besloot ze het geld dat mensen zouden uitgeven aan een geschenk, te gebruiken voor een wel heel nobele geste: een verwendag voor die twee heel bijzondere klassen. En daar heeft juf Mia een heel goede reden voor.

“Mooiste geschenk”

Mea (8) en Wannes (10) zijn twee kinderen met een beperking. Mea heeft een stofwisselingsziekte en Wannes een spierziekte. Hierdoor kunnen ze niet doen wat elk ander kind op hun leeftijd kan. “Maar de vriendjes en vriendinnetjes van Mea en Wannes gaan op een heel ongedwongen manier om met hen. Ze passen zich aan aan de mogelijkheden van Mea en Wannes zodat ook zij ten volle kunnen genieten van het naar school gaan. Ik vind dat die klassen daarvoor eens in de bloemetjes gezet mogen worden,” zegt juf Mia. “Bovendien is die kinderen zo gelukkig zien het mooiste geschenk dat ik kan krijgen.”

De kinderen beleven een geweldige dag
Klaas De Scheirder De kinderen beleven een geweldige dag

Om 9 uur arriveerden de leerlingen in twee limousines in kasteel Vrieselhof te Oelegem. De huisdame van het kasteel verwelkomde hen en een gekke nar zorgde meteen voor de eerste lachbuien bij de kinderen. Dat er ook fotografen aanwezig waren, maakten het allemaal nog feestelijker. Mea en Wannes genoten met volle tuigen dat ontging ook Ilse en Johan niet, de ouders van Wannes. “Prachtig, emotioneel, ongelofelijk”, zegt Ilse. “Wannes keek hier enorm naar uit. Hij staat graag in de belangstelling dus ik weet dat hij hier ten volle van geniet. Vooral omdat hij bij zijn vriendjes kan zijn. Hij gaat ontzettend graag naar school. Wanneer hij eens niet kan gaan omdat hij naar het ziekenhuis moet, komen er vaak traantjes aan te pas. Het liefst wil hij een gewone jongen van tien zijn.” 

Overdonderd

Ook Mea was overdonderd door het gebeuren. “Ze heeft de afgelopen nachten niet veel geslapen,” lacht papa Danny. “Ze was heel zenuwachtig maar het ritje in de limousine heeft al veel goed gemaakt.” Ook hij en mama Katja zijn onder de indruk van het gebeuren. “Je ziet we eens op tv dat iemand dat organiseert maar je denk dat jou dat nooit zal overkomen. En kijk ze nu eens glunderen. Dit is een dag dat ze zal blijven herinneren en zal om de moeilijke momenten door te komen,” aldus Danny.

In de namiddag volgen nog muziekoptredens en een ritje in een paardenkoets. Sowieso een dag om nooit meer te vergeten. 

Wannes en Mea bewonderen hun taart. De papa van Mea, die bakker is, bakte de taarten.
Klaas De Scheirder Wannes en Mea bewonderen hun taart. De papa van Mea, die bakker is, bakte de taarten.
De nar begeleidt de kinderen naar het kasteel
Klaas De Scheirder De nar begeleidt de kinderen naar het kasteel
Wannes en Mea genieten van een lekker glaasje kinderbubbels
Klaas De Scheirder Wannes en Mea genieten van een lekker glaasje kinderbubbels
Juf Mia (rechts onderaan) bezorgt de kinderen de dag van hun leven
Klaas De Scheirder Juf Mia (rechts onderaan) bezorgt de kinderen de dag van hun leven
Wannes geniet van zijn taart samen met zijn vriendjes
Klaas De Scheirder Wannes geniet van zijn taart samen met zijn vriendjes
En de nar? Die deed wat van een nar verwacht wordt.
Klaas De Scheirder En de nar? Die deed wat van een nar verwacht wordt.
Mea snijdt de taart aan
Klaas De Scheirder Mea snijdt de taart aan
De kasteelheer ontving de kinderen
Klaas De Scheirder De kasteelheer ontving de kinderen
De kasteelheer ontving de kinderen
Klaas De Scheirder De kasteelheer ontving de kinderen1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • nadine Nadine Martin

    Super leuke dag voor deze kinderen en een dikke proficiat voor deze geweldige school Juf Mia ...