Sint-Lucia leest ten voordele van De Warmste Week

Klaas De Scheirder
Op donderdag 13 december zet de vrije basisschool Sint-Lucia in Oelegem zich in voor Music for Life. De school organiseert een leesmarathon waar leerkrachten, ouders en grootouders zullen voorlezen aan de kleuters en de leerlingen zelf zullen lezen. Voor elk voorgelezen of gelezen kwartier schenkt de school 10 euro aan een goed doel.

Om 9 uur start de leesmarathon op Sint-Lucia in het kader van De Warmste Week. De marathon begint in de kleuterschool waar de leerkrachten en bereidwillige ouders en grootouders beurtelings zullen voorlezen.

Vanaf de middag, om 12 uur, is de lagere school aan de beurt. Hiervoor zullen de leerkrachten vooral hun leerlingen aan het lezen zetten. “Er zal een gezellige leeshoek ingericht worden”, laat de directie weten. Het einde van de leesmarathon is gepland om 15 uur.

Alsof de leessessie niet genoeg is, staken de leerkrachten ook nog de handen uit de mouwen voor De Warmste Week. Volgens de directie hebben de leerkrachten van de school zich uit de naad gewerkt en unieke lijnzaadkussentjes gemaakt om te verkopen. “Wij hopen tegen het einde van onze acties iets meer dan 2.000 euro bij elkaar te hebben”, klinkt het. De opbrengst wordt geschonken aan Het Open Poortje, een centrum voor kinderen en gezinnen in Schilde.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


Video