Provincie subsidieert 335.000 euro voor aanleg fietspaden Van Den Nestlaan

De Van Den Nestlaan in Broechem.
Google Maps De Van Den Nestlaan in Broechem.
De provincie Antwerpen keurde voor 2,5 miljoen euro subsidies goed voor de aanleg van 14 kilometer fietspaden in de provincie Antwerpen. In Ranst wordt het fietspad van de Van Den Nestlaan hiermee aangelegd.

Gemeenten kunnen bij de provincie subsidies aanvragen voor de aanleg en verbetering van hun fietsinfrastructuur, maar moeten daarvoor wel de Vlaamse kwaliteitsvoorwaarden respecteren. Dertien aanvragen werden goedgekeurd die samen een investering van 2,4 miljoen euro vormen.

“Kasterlee, Heist-op-den-Berg, Aartselaar, Hove, Zwijndrecht, Berlaar, Herentals en Antwerpen deden een beroep op het Fietsfonds voor de aanleg van hun fietspaden”, zegt Luk Lemmens (NVA), gedeputeerde bevoegd voor Mobiliteit. “De gemeente Ranst krijgt 335 000 euro voor de aanleg van fietspaden op de Van Den Nestlaan. Ook de gemeente Nijlen en de gemeente Schelle mogen rekenen op een soortgelijk bedrag voor de aanleg van fietsinfrastructuur.”

In 2021 voorziet de provincie Antwerpen 4 miljoen euro voor de aanleg van fietspaden op het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. Dit bedrag stijgt jaarlijks wat neerkomt op een investering van 27 miljoen euro op zes jaar tijd.