Overdag leraar zedenleer, 's avonds singer-songwriter

Nick Martinet alias Murphy Munro.
Foto Mattias Swinnen Nick Martinet alias Murphy Munro.
Na een carrière van vele jaren als gitarist in verschillende muziekbands is Nick Martinet (32) uit Broechem sinds enkele maanden aan de slag gegaan als singer-songwriter. Inspiratie haalt hij als leraar zedenleer bij z'n leerlingen in PIVA in Antwerpen.

Nick Martinet zal je niet meteen op een affiche van een muziekevenement terugvinden, maar wel onder zijn artiestennaam 'Murphy Munro'. "'Murphy' haalde ik uit de tv-serie 'Home and Away'. Daar kwam op een gegeven moment het personage Liam Murphy in, die perfect gecast was als rockzanger. En met de naam 'Munro' wou ik altijd al iets doen. Ik haalde mijn inspiratie uit een boek van Nick Cave", licht Nick toe.


Als kleine jongen was hij altijd al bezig met muziek. "Ik heb altijd al muziek gespeeld. Ik doorliep de muziekacademie voor gitaar en basgitaar. Na die opleiding speelde ik in verschillende bands, soms tot zes tegelijk. De genres van de groepen gingen van jazz tot metal. Ik kende onder andere mooie tijden met Daybreak en Staircase. Maar toen dit laatste project stopte een drietal jaren geleden, stopte ik zelf ook met muziek maken", overloopt Nick zijn parcours.

Basketten

Hij ging basketten maar de muziekmicrobe had hem snel terug te pakken. "Ik begon eigen teksten te schrijven en zette er de melodieën op. Het werden intieme en persoonlijke nummers over mezelf, maar ook over mensen die ik ontmoet of zaken die ik hoor tijdens de lessen zedenleer."


De eerste optredens zitten er ondertussen op en de volgende maanden staan er nog een tiental gepland in onder andere Antwerpen, Gent, Ranst en het Nederlandse Eindhoven.


Je kunt enkele songs van Nick besluiteren op www.murphymunro.be (FSL)