Kinderen schrijven gedichten voor Wapenstilstand

De Ranstse schoolkinderen werd gevraagd om een gedicht te schrijven over WOI.
KOS De Ranstse schoolkinderen werd gevraagd om een gedicht te schrijven over WOI.

Op 11 november is het precies honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde. Naar aanleiding daarvan organiseert de gemeente Ranst die dag een herdenking in provinciaal groendomein Vrieselhof (in deeldorp Oelegem).

Het bijzondere is dat alle laatstejaarsleerlingen van de Ranstse lagere scholen de voorbije weken werden uitgenodigd om een gedicht rond dit thema te schrijven. Op 11 november krijgen de kinderen de kans om hun gedichten voor te lezen tijdens een plechtigheid in het Vrieselhof. De herdenking begint om 11 uur. Op het einde is er dus een voordracht door enkele scholieren. Na afloop krijgen de aanwezige kinderen een kop warme chocomelk en een koek aangeboden in het kasteel van het domein. Daar is ook nog een kleine expo over WOI voorzien.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.