Jarige heemkring Brucheem toont oude films

Heemkring Brucheem bestaat exact tien jaar en viert dat op donderdag 22 november met een film- en dia-avond. Thema van die avond is ‘Broechem Feest’.

In 2008 werd de heemkundige kring Brucheem in het leven geroepen. Bedoeling van de leden was en is de geschiedenis van Broechem beter in kaart brengen. Om de tiende verjaardag in de verf te zetten toont men op 22 november vanaf 20 uur allerhande oude films en dia’s van vroegere festiviteiten in het dorp. Verder werd een oude promotiefilm van de lokale brandweer van onder het stof gehaald.

Ook de erfgoedraad van Ranst en de vzw Fotovrienden uit Broechem zitten mee in de organisatie. De toegang voor het evenement – dat plaatsvindt in gemeenschapscentrum Den Boomgaard - is gratis.

De kerk van Broechem.
Google Streetview De kerk van Broechem.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.