Groen wil auto's op aardgas delen met inwoners

De lokale fractie van Groen stelt voor om de gemeentelijke auto's - twee energiezuinige CNG-wagens (compressed natural gas, ofwel aardgas, red.) ook buiten de kantooruren in te zetten voor de inwoners en 'autodelen' te promoten. "Het delen van het gemeentelijk wagenpark kost de gemeente niets, bevordert de duurzame mobiliteit en zal op termijn leiden tot minder auto's", pleitte Lotte Van Camp (Groen!) voor het initiatief op de gemeenteraad.


Schepen van Milieu Tine Muyshondt (CD&V) staat niet afkerig tegenover het idee, maar vindt dat het initiatief vanuit de burgers zelf moet komen.


"Tot op vandaag heeft geen enkele inwoner mij gecontacteerd met de vraag om zo'n dienst te organiseren. Ik twijfel dus of onze inwoners verlangen naar een platform om auto's te delen."


Het initiatief behelst volgens het gemeentebestuur te veel administratie en leidt volgens hen niet noodzakelijkerwijs naar minder auto's. "Mensen die hun auto in het weekend normaal gezien laten staan, zullen nu gebruik maken van de dienst waardoor er zelfs méér auto's op de baan zullen zijn", klinkt het. (TEA)