Drie ongevallen op E34 naar Antwerpen op halve dag tijd: chauffeurs uit Retie (55) en Oud-Turnhout (26) overlijden ter plekke

De 55-jarige trucker uit Retie overleefde de klap niet.
Marc De Roeck De 55-jarige trucker uit Retie overleefde de klap niet.
Drama op de E34 tussen Turnhout en Ranst woensdagochtend. Tot twee keer toe reed een bestuurder in op de straat van een file richting Antwerpen. Beide chauffeurs knalden tegen een vrachtwagen en overleefden de inslagen niet. Het gaat om een 55-jarige man uit Retie en een 26-jarige man uit Oud-Turnhout. Eerder de dag gebeurde er ook al een zwaar accident op de E34, een bestuurder moest zwaargewond afgevoerd worden.

De malaise op de E34 tussen Turnhout en het knooppunt met de E313 in Ranst begon woensdagochtend rond half zeven al, wanneer een vrachtwagen en een personenwagen botsten ter hoogte van Zoersel. De chauffeur van de wagen kwam gekneld te zitten in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Drie uur later was dat ongeval al afgehandeld door de hulpdiensten, maar er stond nog steeds een file richting Antwerpen tot Oelegem (Ranst). Daar reed een trucker in op de staart van de file, pal op een andere vrachtwagen. De cabine van zijn truck werd verbrijzeld, de man stierf ter plekke. Het gaat om een 55-jarige man uit Retie die voor een houthandel uit Arendonk op de baan was.

Derde ongeval

Omdat de fotogrammetrie van de federale wegpolitie ter plaatse moest komen om de precieze oorzaak te onderzoeken en omdat het om een zeer zwaar accident ging, duurde de afhandeling van dat ongeval langer dan het eerste ongeval. Opnieuw drie uur later stond de file richting Antwerpen er nog steeds. Opnieuw in Oelegem, knalde opnieuw een chauffeur achterin de file op een vrachtwagen.

Laagstaande zon

Het ging om een bestelwagenchauffeur uit Oud-Turnhout deze keer. De man was nog maar 26 jaar, ook hij overleefde de klap niet. De twee dodelijke ongevallen gebeurden vlakbij elkaar. Het is niet duidelijk waarom de chauffeurs niet op tijd konden remmen voor de file. Mogelijk speelde de laagstaande winterzon woensdag een verblindende rol maar dat werd niet officieel bevestigd.

Rond vier uur in de namiddag was ook het tweede dodelijk ongeval afgehandeld. Omrijden vanuit Nederland via de E19 is niet meer nodig maar de file heeft zich intussen verplaatst naar de aansluitende E313 richting Antwerpen.

Een bestelwagenchauffeur uit Oud-Turnhout reed in op de file van het eerste ongeval. Ook hij kwam om het leven.
Marc De Roeck Een bestelwagenchauffeur uit Oud-Turnhout reed in op de file van het eerste ongeval. Ook hij kwam om het leven.
Marc De Roeck
Marc De Roeck13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jaak Casteleyn

  Al de infrastructuur gezien, witte lijnen zijn bij regenweer nauwelijks te zien, enkel de trajectcontroles en flitspalen tellen, dat is dan kassa, kassa, kassa. Heb de indruk dat het aantal dodelijke ongevallen op de wegen aan het stijgen is. De wegen in het piepkleine Vlaanderen zijn tot in den treur verzadigd. Veel sterkte aan de getroffen families, oprechte deelneming.

 • Gerrit Mangé

  Moeten we niet al die vrachtwagens van de weg halen, zoals al die 'zware pick-ups ' want die zijn percentueel toch de oorzaak van de meeste slachtoffers op de weg.

 • Dirk Bytebier

  Sterkte aan de familie !!

 • Joeri De clercq

  Veel sterkte aan de na bestaanden❤️ Smorgens opstaan om te gaan werken voor u en u gezin en nooit meer terug komen. Alvast bedankt om ons land te dienen. RIP

 • Günter Bruyneel

  Afstand sensoren verplichten op elk voertuig zou veel ellende besparen!