"Mijn leerlingen zijn mijn grootste fans"

BROECHEMSE LERAAR ZEDENLEER NICK MARTINET LANCEERT EERSTE SINGLE

In het dagelijks leven staat hij voor de klas, maar zijn vrije tijd wijdt Nick Martinet volledig aan muziek. En dat werpt zijn vruchten af: onder de artiestennaam Murphy Munro brengt hij nu zijn allereerste single 'Yours' uit. Zijn leerlingen uit het PIVA in Antwerpen zijn apetrots.

Al in zijn jonge jaren werd Nick gegrepen door muziek. Zijn vader was hobbydrummer en liet Nick voor het eerst kennismaken met ritme en klank. In harmonie De Nachtegaal doorliep Nick eerst een klassieke muziekopleiding. Op zijn veertiende koos hij voor een opleiding jazz en lichte muziek aan de muziekacademie van Lier, waar hij afstudeerde met zowel een diploma basgitaar als één voor elektrische gitaar.


"Ik heb in mijn leven al in meer dan 20 bands gespeeld. Op een gegeven moment zat ik zelfs in 6 groepen tegelijkertijd. Mijn eerste band met eigen muziek was Daybreak, een hardcore metalband. Daarmee stonden we ooit in het voorprogramma van Ignite in Trix, dat toen nog Hof ter Lo heette. Ik heb evengoed in een aantal coverbands gespeeld, maar het hoogtepunt kwam er met Staircase, een powerpoptrio uit Aarschot. We kregen een contract aangeboden van Sony en brachten enkele nummers uit die vaak gespeeld werden op JIMtv en TMF. Ze werden helaas niet opgepikt door de radiostations, dus besloot ik uiteindelijk een punt te zetten achter mijn muzikale carrière."

Fiere leerlingen

Na drie jaar krijgt Nick de muziekkriebels toch weer te pakken. "Ik ben nooit gestopt met muziek schrijven en op een bepaald moment kreeg ik de nood om mezelf te begeleiden op gitaar." En zo werd Murphy Munro een feit.


Doorheen de week geeft de Broechemse muzikant lessen zedenleer aan de leerlingen van het derde, vierde, vijfde en zevende jaar technisch en beroepsonderwijs van het Provinciaal Instituut PIVA. Zij zijn enorm fier op hun leraar. "Meneer Martinet heeft zijn nummer in primeur aan onze klas laten horen", vertelt één van zijn leerlingen, Dachny Janssens (16). "We vragen soms of hij iets wil zingen en dat doet hij altijd met veel plezier. Op de opendeurdag hebben we hem voor het eerst zien optreden met gitaar, maar ik heb ook al met een vriendin afgesproken om binnenkort naar één van zijn optredens te gaan!"

Internationale faam

Zijn omgeving is alvast trots, maar Nick kreeg ook al positieve reacties uit internationale hoek. "Eén van mijn leerlingen speelt online games met mensen van over de hele wereld en deelde het nummer via zijn Facebookpagina. Daardoor krijg ik nu ook reacties vanuit Finland, China en Groot-Brittannië!"


Nick omschrijft zijn nieuwe nummer als een "poppy-akoestische-oorworm". "Het gaat over de fijne, maar ook wel vreemde gedachte van een leven lang gelukkig zijn met z'n twee." Het nummer werd uitgebracht door producer Joes Brands, die ook al nummers maakte voor Admiral Freebee, Adil, Marco Z, en de Fixkes. De videoclip werd met professionele acteurs opgenomen op bekende locaties rond het Antwerpse. Op de vernieuwde website http://www.murphymunro.be kun je de clip bekijken. Murphy Munro speelt onder andere op 25 maart in Bistro Byblo in Wommelgem en op 2 april in Den Trol in Schoten.