Dirk en zoon Frederik De Clerck voor de deur van de toekomstige nieuwe vestiging in de Sint-Niklaasstraat in Sint-Gillis-Waas
Volledig scherm
Dirk en zoon Frederik De Clerck voor de deur van de toekomstige nieuwe vestiging in de Sint-Niklaasstraat in Sint-Gillis-Waas © Kristof Pieters

Ramen en Deuren De Clerck verhuist na halve eeuw uit Vrasene: “Nodig om te kunnen groeien”

Vrasene/Sint-Gillis-WaasHet bekende bedrijf Ramen en Deuren De Clerck verhuist volgend jaar naar Sint-Gillis-Waas. Op de site van het voormalige Betonklinkers Willy Smet komt een fraaie nieuwbouw. “Een grote stap want we zitten al een halve eeuw lang in Vrasene, maar verder groeien was niet meer mogelijk op die locatie”, zeggen zaakvoerders Frederik en Dirk De Clerck.

 1. Laatste stationschef van Vlaanderen in tranen op de dag dat hij na 33 jaar zijn stationnetje in Heide moet sluiten op zes maanden van zijn pensioen: “Mijn lach is er nog steeds maar binnenin bloedt het hart”
  PREMIUM
  Kalmthout

  Laatste stations­chef van Vlaanderen in tranen op de dag dat hij na 33 jaar zijn stationne­tje in Heide moet sluiten op zes maanden van zijn pensioen: “Mijn lach is er nog steeds maar binnenin bloedt het hart”

  Tranen in de ogen wanneer zijn vrienden van de Turfbikers en burgemeester Lukas Jacobs afscheid komen nemen van stationschef Jan Francken (59). De NMBS besliste eerder dit jaar dat 40 stations moesten sluiten en dat van Heide was er daar eentje van. Jan was er maar liefst 33 jaren stationschef. “Dit station was mijn tweede thuis. Ik heb mensen hier een warm gevoel proberen te geven. Die vele dankbetuigingen bewijzen dat me dat gelukt is”, knipoogt hij. De wachtzaal en het loket zullen nu door de aanpalende horecazaak mee ingenomen worden.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.