Radio Brooikens palmt week lang Rumstse ether in

Medewerkers van de Brooikensdag in Rumst zijn gisteren begonnen met de opbouw van hun radiostudio. Van 12 tot en met 18 september zenden zij 'Radio Brooikens' uit.

"Zondag 18 september is er ons vijfjaarlijks evenement 'Brooikensdag', maar we starten al een week eerder met aftellen", zegt Jef Wijckmans, voorzitter van de vzw Brooikensstoet. "Op maandag 12 september gaat Radio Brooikens in de ether op frequentie 99.6MHz. Dagelijks maken we vanuit een tijdelijke radiostudio op het Brooikensplein liveradio van 8 tot 22 uur. We krijgen daarvoor de hulp van scholen en verenigingen uit Rumst. We nodigen gasten uit, spelen spelletjes en er is een dj-wedstrijd. Tijdens de Brooikensdag zelf brengen we een uitgebreid verslag. We rekenen op heel wat medewerkers met radio-ervaring, zoals VRT-radiojournalisten Maren Plaghki en Gert Van Boxel."

Tijdens de Brooikensdag op zondag 18 september palmen meer dan honderd standjes, activiteiten en voorstellingen vanaf 13.30 uur het centrum van Reet in. De geschiedenis van het evenement gaat terug tot 1474.

Het volledige programma van de Brooikensdag en dat van Radio Brooikens vind je op www.brooikensstoet.be. (EDT)

Medewerkers zetten reclameborden klaar voor Radio Brooikens.
David Legreve Medewerkers zetten reclameborden klaar voor Radio Brooikens.