Zoon merkt brandgeur op en voorkomt erger

De zoon van een gezin van vijf heeft gisteren erger kunnen voorkomen nadat hij een brandgeur opmerkte. De woning stond op dat moment al vol met rook. Hij verwittigde zijn moeder en nog twee andere kinderen. Iedereen geraakte uiteindelijk tijdig buiten.

De jongen merkte rond 5.15 uur een brandgeur op in de woning. Hij zag de rook in de woning. Hierop liep hij naar de slaapkamer van zijn moeder en verwittigde hij de twee andere aanwezige kinderen in huis. Zowel de moeder als de drie kinderen geraakten net op tijd buiten. Het vuur begon in de kelder, waar een diepvries vuur vatte. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. De woning had zich wel gevuld met verstikkende rook. Er waren geen rookmelders aanwezig in de woning. "Dit had veel erger kunnen aflopen", klinkt het nog. De moeder en de drie kinderen werden wel preventief afgevoerd naar het ziekenhuis. Zij moesten gecontroleerd worden op een rookintoxicatie. De vader was op het moment van de brand niet aanwezig in de woning. Hij was al vertrokken naar het werk.

De woning werd na de interventie onbewoonbaar verklaard. Dat had vooral te maken met de rookschade in de woning en niet met de brandschade. Die bleef beperkt tot in de kelder.