Zesdejaars Sjabi rollen rode loper uit voor kortfilmfestival

Leerlingen paraderen in gala-outfit over de rode loper voor cultuurcentrum De Kollebloem.
Foto Aerts Leerlingen paraderen in gala-outfit over de rode loper voor cultuurcentrum De Kollebloem.
Hoewel de thermometer iets andere temperaturen aangaf, waanden de leerlingen van het Sint-Jan Berchmansinstituut zich donderdag even in Cannes. De zesdejaars rolden er de rode loper uit aan CC De Kollebloem, waar ze eigenhandig een kortfilmfestival organiseerden.

"De leerlingen van de richting Humane Wetenschappen werkten het volledige eerste semester aan dit project, waarmee ze -intussen al voor het vijfde jaar op rij- een eigen Puurs kortfilmfestival organiseren. In groepjes maakten ze zelf kortfilms van exact 1 minuut, dit keer over 'happiness'", zegt directrice Hilde Claes.


"De leerlingen deden alles zelf: ze schreven het verhaal uit, filmden en monteerden, zochten de juiste muziek of gingen zelf aan het componeren. Ook de affiches van het festival hebben ze ontworpen, en we oefenden op taalvaardigheid door elke groep zijn eigen kortfilm te laten voorstellen aan het publiek." Die voorstelling vond donderdagavond plaats in de theaterzaal van het Puurse cultuurcentrum. "Onze leerlingen zorgden ook voor de show en de outfits. De 350 genodigden kregen in de zaal de kortfilms te zien, daarna deelde de jury -met onder andere de professionele regisseur Nicolas Daenens- in Oscarstijl de punten en prijzen uit. In het verleden vielen enkele Sjabi-kortfilms in de prijzen op het 'One Minutes Belgian Open'-festival, hopelijk lukt dat nu weer." (EDT)