Leerlingen Sjabi stralen op rode loper van eigen kortfilmfestival

De meisjes in hun mooiste jurkje, de jongens in hun beste pak; één voor één straalden ze op de rode loper van hun kortfilmfestival.
David Legreve De meisjes in hun mooiste jurkje, de jongens in hun beste pak; één voor één straalden ze op de rode loper van hun kortfilmfestival.

De leerlingen van het Puurse Sint-Jan Berchmansinstituut waanden zich dinsdag even in Cannes. Ze organiseerden immers hun eigen filmfestival, de bijhorende pracht en praal mochten niet ontbreken.


"De leerlingen van het zesde jaar humane wetenschappen werkten in groepen een eigen creatief project uit: een kortfilm van exact één minuut. "We zitten intussen aan de zevende editie van ons kortfilmfestiva, daarom kozen we voor het thema '7 Magical Moments'. Er zijn 7 filmploegen, de presentatie mocht 7 minuten duren en elke filmploeg moest het cijfer 7 verwerken in het filmpje", klinkt het.


"De grote voorstelling werd er eentje in de stijl van de grote Oscaruitreikingen. Elke filmploeg regelde eigen vervoer, en werd verwelkomd door acteur Christophe Stienlet. Cultuurcentrum De Kollebloem werd omgebouwd tot een magische sprookjeswereld, en de leerlingen van 5 Humane Wetenschappen -die een handje toestaken- verkleedden zich als sprookjesfiguren. De filmpjes werden daarna getoond aan een volle theaterzaal, de avond werd vanzelfsprekend afgesloten met de uitreiking van verschillende filmprijzen." (EDT)

David Legreve