Leerkrachten leggen eerste steen van nieuwbouw De Wissel

Leerkrachten helpen zo goed ze kunnen met de bouw van de school.
Foto Legreve Leerkrachten helpen zo goed ze kunnen met de bouw van de school.
De leerkrachten van De Wissel, de school voor buitengewoon basisonderwijs van het Sint-Jan Berchmansinstituut, legden gisteren samen de symbolische eerste stenen van een nieuwbouw aan de Kleine Amer, naast de brandweerkazerne. "We hopen hier in het schooljaar 2017-2018 voor het eerst les te geven", zegt algemeen directeur van Sjabi Ivo Marnef.

"Onze 250 leerlingen in het buitengewoon basisonderwijs zitten nu verspreid over 2 campussen in Puurs. Zo'n 90 procent van hen komt met aangepast busvervoer naar school, wat in de ochtendspits heel wat chaos veroorzaakt in het centrum. De site voor onze nieuwe school ligt pal naast de N16, we zullen dus veel beter en vlotter bereikbaar zijn", zegt Marnef. "De nieuwe school wordt gebouwd in een L-vorm, met naast de klaslokalen ook therapieruimtes voor de paramedici: logopedie, kinesitherapie, ... Verder bouwen we een grote sporthal en refter en met heel wat recreatieruimte en groen rondom."


De werken zijn al goed opgestart. Als alles vlot gaat, wil de aannemer de klus tegen de zomer van 2017 klaren. "Dan hebben wij de schoolvakantie om onze spullen te verhuizen en de klassen in te richten, en kunnen we het nieuwe schooljaar aan de Kleine Amer starten." De volledige nieuwbouw inclusief buitenaanleg kost 6 tot 7 miljoen euro, waarvan 70 procent wordt gesubsidieerd. "Eens De Wissel uit de Schuttershofstraat verdwenen is, willen we de gebouwen daar verkopen. Eerst was het plan om de technische school verder uit te breiden, maar dat ruimtegebrek gaan we oplossen met verbouwen en bijbouwen. De opbrengst van het oude schoolgebouw van De Wissel, kan voor dit project -en nog heel wat andere plannen- gebruikt worden. De vzw Sjabi telt intussen 18 scholen, er is nog genoeg werk aan de winkel." (EDT)