Geurhinder gevolg van gaslek in Niel

De geurhinder die maandagavond door verschillende inwoners van Ruisbroek (Puurs) werd waargenomen, is het gevolg van een gaslek in Niel. "We kunnen -na rondvraag bij de bedrijven op ons grondgebied- geen andere verklaring vinden", zegt schepen van milieu Alex Goethals (CD&V).


"Onze politie- en brandweerdiensten kregen maandagavond meerdere oproepen van inwoners die een sterke geurhinder meldden. Meetploegen gingen ter plaatse, en voerden op verschillende tijdstippen en locaties metingen uit. Daarbij werd niets verontrustend vastgesteld. Ik ging dinsdag zelf nog informeren bij enkele bedrijven op ons grondgebied, maar ook daar lag de oorzaak van de geurhinder niet", zegt Goethals.


"Maandagavond rond 21 uur werd in Niel wel alarm geslagen omwille van een gaslek. We vermoeden nu dat de geur van die kant naar Ruisbroek moet getrokken zijn. Heel uitzonderlijk kwam de wind maandagavond uit het noorden, dus die theorie kan kloppen. Ik nam contact op met de burgemeester van Niel, en drong aan om als buurgemeente in de toekomst op de hoogte gebracht te worden van zulke incidenten. Dan kunnen wij via sociale media onze inwoners verder inlichten." (EDT)