Elk jaar 1 miljoen euro extra

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN PUURS-SINT-AMANDS

Bewoners konden onder meer in juni 2017 mee hun zegje doen over de fusie van Sint-Amands en Puurs in GC De Nestel.
David Legreve Bewoners konden onder meer in juni 2017 mee hun zegje doen over de fusie van Sint-Amands en Puurs in GC De Nestel.
Eén van de redenen voor de fusie is de moeilijke financiële situatie van Sint-Amands. Zal er na de fusie méér geld zijn, en wat dan met Puurs?

"De fusiebonus van de Vlaamse overheid en een aantal efficiëntiewinsten leveren ons samen meer dan 1 miljoen per jaar op", zegt Koen Van den Heuvel (CD&V). "We zullen dus sowieso méér kunnen realiseren. Bovendien daalt de personenbelasting in Sint-Amands van 8,3 naar 7,5%. Toch garanderen wij dat we ook in Puurs onze plannen kunnen uitvoeren."


Volgens Heiko Van Muylder (KR8!) moet er ànders geïnvesteerd worden: "Na de grote projecten en evenementen is het nu tijd om te investeren in de mensen. We moeten de dienstverlening in de 8 dorpen versterken, toegankelijker en bereikbaarder maken."


Groen sluit zich aan bij die visie: "Puurs kan nog veel leren van het authentieke Sint-Amands", zegt Els Knoops. "Het moeten niet altijd megalomane projecten zijn, laat ons gaan voor een duurzame, eerlijke en sociale gemeente. Het ondersteunen van kleine projecten is belangrijker dan het organiseren van grote shows."


"Voor N-VA ligt de focus op een structurele schuldafbouw en een doordachter investeringsbeleid", zegt Jan Van Camp (N-VA). "De inwoners kregen nu een peperduur CC, maar niet de veilige fietspaden en schoolomgevingen waar ze om vroegen. De fusie biedt de mogelijk om dit anders aan te pakken."


"Voor Vlaams Belang ligt de focus op een goede dienstverlening en een goede infrastructuur in àlle dorpen", besluit Peter Lemmens.


 (EDT)