Bouwbedrijf Viabuild plant nieuwe vestiging vlakbij windmolens A12

Het bouwbedrijf Viabuild wil een nieuwe vestiging openen aan de Rupeltunnel in Puurs. "Het bedrijf zal er enkele vestigingen centraliseren, en ook afval stockeren. Op het terrein zal géén productie of verwerking van afval plaatsvinden", zegt de burgemeester van Puurs, Koen Van den Heuvel (CD&V).

"We ontvingen van Viabuild een aanvraag voor een nieuwe vestiging op een terrein naast de windturbines aan de Rupeltunnel, net op de grens met Willebroek. Viabuild wil er kantoren bouwen voor de bedienden, een magazijn voor opslag van materialen, een garage voor onderhoud van de voertuigen, ...", somt Van den Heuvel op. "De wagens en vrachtwagens kunnen van het terrein meteen de A12 of N16 op, ze moeten dus niet door onze dorpskernen rijden."


Op het terrein zal ook bouwafval van afbraakwerken opgeslagen worden, waaronder asbestafal en brandbare vloeistoffen. "Naar stof- en geluidshinder toe is het belangrijk om weten dat er géén productie of verwerking van afval zal plaatsvinden. Wanneer men bijvoorbeeld asbest aantreft op een werf, wordt dat er enkel tijdelijk opgeslagen", klinkt het.


De opslag zal overdekt gebeuren, en Viabuild plant de nodige maatregelen zoals groenschermen. Dezelfde hoeveelheden afval liggen nu al op de andere Viabuild-vestigingen, onder andere in Mechelen en Willebroek. In kleinere hoeveelheden vind je die stoffen ook terug in onze containerparken. Sowieso zal het dossier grondig worden onderzocht, en wanneer de aanvraag een onvoldoende scoort, geven we vanuit het schepencollege negatief advies. Maar het kan niet de bedoeling zijn elke aanvraag al bij voorbaat af te keuren."


Het openbaar onderzoek van de bouw- en milieuvergunningsaanvraag loopt tot en met 3 maart, het dossier inkijken, gebeurt in het gemeentehuis van Puurs. (EDT)