Akkoord tussen vakbonden en directie Peleman Industries

De vakbonden en directie van het bedrijf Peleman Industries in Puurs hebben een akkoord over de nieuwe cao (collectieve arbeidsovereenkomst). Een loonsverhoging met 16 cent per uur helpt de impasse doorbreken. Eerdere onderhandelingen over de nieuwe loon- en arbeidsvoorwaarden bij het familiebedrijf kwamen begin oktober muurvast te zitten. Werknemers wezen toen het voorstel van de directie af met 99 procent van de stemmen.

"We konden op voorhand moeilijk inschatten wat het resultaat zou zijn van deze twee weken aan extra tijd, maar we bereikten woensdag vrij snel een akkoord. De pauze heeft iedereen goed gedaan", zegt vakbondsvertegenwoordiger Danny Absillis (ABVV).


"Terwijl er volgens de directie bij vorige gesprekken eerder weinig mogelijk was, stelde men ons nu een verhoging van het brutoloon voor met 16 cent per uur vanaf 1 november én een verhoging van de maaltijdcheques met één euro. Dat men op beide vlakken inspanningen doet, is een mooie tegemoetkoming. We beseffen immers ook dat we in dit familiebedrijf geen akkoorden kunnen sluiten zoals in de grote farmabedrijven. We gaan dit voorstel nu via onze vakbondsafgevaardigden aan de werknemers communiceren, maar verwachten weinig problemen. We gaan ervan uit dat iedereen zich in dit voorstel kan vinden en dat de rust binnen het bedrijf kan terugkeren." (EDT)