123 woningen, veel groen én een Delhaize

BOUW WOONWIJK OP SITE BOEYKENS START NOG DEZE ZOMER

Een zicht op de buurtsupermarkt en de parking. Die worden als eerste gerealiseerd.
Els Dalemans Een zicht op de buurtsupermarkt en de parking. Die worden als eerste gerealiseerd.
Het nieuwe bouwproject 'Botanic' in Breendonk (Puurs) krijgt vorm. Op de voormalige kmo-site Boeykens komen er 54 assistentiewoningen, 69 parkappartementen en een buurtsupermarkt. De werken starten nog deze zomer en moeten over 2,5 jaar afgewerkt zijn.

Projectontwikkelaar DCA & Brody gaven de opdracht aan POLO Architecten om voor het gebied in de Veurtstraat een ontwerpvoorstel uit te tekenen. De bouwvergunning voor het geheel werd intussen ook afgeleverd. "Het project is opgebouwd uit zes verschillende eenheden. Vooraan aan de Veurtstraat komt ruimte voor de langverwachte buurtwinkel, met daarboven 19 appartementen", zegt Jelle Strijbos van Brody.

Een toekomstbeeld van de parkappartementen.
Els Dalemans Een toekomstbeeld van de parkappartementen.

Maaltijd aan huis

"In een tweede rij plannen we 54 assistentie-woningen, die gebruik kunnen maken van de diensten van zorgpartner Assist: een alarmsysteem, maaltijden aan huis, er worden activiteiten georganiseerd, gemeenschappelijke ruimtes voorzien, ... Deze assistentiewoningen krijgen ook een grote, gezamenlijke binnentuin. Achteraan op het terrein plannen we appartementen voor levensbestendig wonen - geschikt voor jong en oud - en 12 flats voor 'assist living' voor personen met een handicap. Alles samen gaat het om 123 nieuwe wooneenheden, en we willen van Botanic zeker geen 'seniorensite' maken. Ook jonge gezinnen kunnen gebruik maken van de diensten, van de groene ruimte en van de buurtsupermarkt vlakbij."

Botanic ligt bijna compleet in het groen.
Els Dalemans Botanic ligt bijna compleet in het groen.

Supermarkt prioriteit

Die buurtsupermarkt - een filiaal van Louis Delhaize - wordt als eerste afgewerkt. "We merken dat de inwoners van Breendonk écht zitten te wachten op deze buurtwinkel", lacht Strijbos.


"We willen de werken op de site nog deze zomer, na het bouwverlof, opstarten. Als eerste wordt de grote kelderverdieping uitgegraven, daarna worden de zes eenheden gelijktijdig opgebouwd. Bij de afwerking krijgt de winkel voorrang, we hopen deze begin 2019 te kunnen openen. Daarna worden de wooneenheden afgewerkt, volgt de buitenaanleg en meer. Het volledige project Botanic moet in 2,5 jaar gerealiseerd zijn."


Maar daarmee is de bouwwoede in Breendonk nog niet achter de rug.

Nieuwe verkaveling

"In een tweede en derde fase wordt er achter dit gebied nog een park aangelegd met flats en een nieuwe verkaveling met ruimte voor zo'n 20 woningen. Een oude industriesite krijgt zo een volledig nieuwe invulling als woonwijk."


De verkoop van bouwproject Botanic start begin juni, geïnteresseerden kunnen nu al inschrijven via www.botanicbreendonk.be