"Bestuur zet toekomst club op het spel"

KALFORT DAGHET WIL NIET VERHUIZEN NAAR NIEUWE SPORTPARK DE LICHTER

Spelers van Kalfort Daghet werken zich in het zweet op training.
David Legrève Spelers van Kalfort Daghet werken zich in het zweet op training.
Voetbalclub Kalfort Daghet wil niet verhuizen naar het nieuwe sportpark De Lichter, dat het Puurse gemeentebestuur wil aanleggen tussen de Lichterstraat en de Haagstraat. "We zitten goed in Kalfort", zegt de voorzitter van de Raad van Bestuur, Vital S'jongens. "Het bestuur hypothekeert de toekomst van deze club en zet de jeugd voor schut", reageert sportschepen Erwin Spiessens (CD&V).

De nodige gronden zijn verworven, de eerste ruwe plannen afgewerkt en nog dit jaar wordt gestart met de aanleg van sportpark De Lichter. Op de site worden voetbalterreinen aangelegd, en een ruiterhal en tennisinfrastructuur gebouwd.


"Al onze sportclubs reageren enthousiast op het project. Alleen Kalfort Daghet wil niet meewerken", aldus schepen Spiessens. "We hebben erg veel tijd en energie gestopt in de gesprekken. We hebben naar de verzuchtigen van de bestuursleden geluisterd, toegevingen gedaan, geprobeerd om hen gerust te stellen dat de eigenheid van de club bewaard kan blijven, maar niets hielp. Men wijst een gloednieuwe accommodatie in een nieuw project af, om op de huidige, sterk verouderde locatie, te kunnen blijven sporten. Dit stemt mij heel triest, want het huidige bestuur hypothekeert op deze manier de toekomst van de volledige voetbalclub en zet de jeugd voor schut. Ik ben er zeker van dat de jongeren van nu er over enkele jaren helemaal anders over zullen denken."

Sportschepen Erwin Spiessens.
Legreve Sportschepen Erwin Spiessens.

Minder publiek

"Sportpark De Lichter is een mooi project, maar het is geen optie voor Kalfort Daghet om hier mee in te stappen", reageert voorzitter S'jongens.


"In Puurs zouden we met verschillende clubs naast elkaar spelen. Wij zouden als kleine 'amateurclub' een plek achteraan op het terrein krijgen. Dat krijgen we niet uitgelegd naar onze sponsors toe. In Kalfort spelen we alleen en staan zij veel meer in de kijker. Ook lokken we in Kalfort onze vaste supporters. In Puurs vrezen we voor minder publiek. De gemeente Puurs plant in het sportpark de bouw van verschillende kantines, die casco worden afgewerkt. Dit wil zeggen dat de volledige binnenafwerking en - inrichting door Kalfort Daghet zelf betaald moet worden en dat geld hebben we simpelweg niet."


"Onze huidige voetbalterreinen en gebouwen zijn perfect geschikt voor onze club: we zitten pal in het centrum van Kalfort en we hebben er alles wat we nodig hebben. Zeg nooit nooit. Misschien zal een verhuis in de toekomst ooit wel overwogen worden, maar nu is niet het juiste moment."