Woonveer Klein-Brabant krijgt 30.000 euro steun voor renovatie en nieuwbouw

Woonveer Klein-Brabant krijgt 30.000 euro steun
rv Woonveer Klein-Brabant krijgt 30.000 euro steun
De sociale huisvestingsmaatschappij Woonveer Klein-Brabant krijgt van Vlaanderen zo’n 30.000 euro extra ondersteuning. “Het geld is bedoeld als steun bij de bouw en de renovatie van sociale huurwoningen”, zegt bevoegd minister van Wonen Matthias Diependaele.

“Sociale huisvestingsmaatschappijen staan voor grote uitdagingen: bij een groot deel van het sociaal verhuurpatrimonium moet de kwaliteit immers omhoog. Vanuit de Vlaamse regering willen we sociale huisvestingsmaatschappijen die inzetten op renovatie en vervangingsbouw, daarom een extra financieel duwtje in de rug geven.”

“Woonveer Klein-Brabant krijgt een extra subsidie van 29.950 euro als ondersteuning bij de bouw en de renovatie van de sociale huurwoningen in de regio. De opstartkosten voor zulke projecten liggen immers vaak hoog, ik denk dan bijvoorbeeld aan de kosten die verbonden zijn aan het ontwerp en de begeleiding bij de bouwtechnische normen en regelgeving. Met deze extra steun moet de realisatie van zulke projecten makkelijker worden.”

Woonveer Klein-Brabant bestaat sinds 1 januari 2019, en is het resultaat van de fusie van de 3 sociale huisvestingsmaatschappijen van Klein-Brabant: de huurmaatschappijen Eigen Woning en Gezellige Woningen en de koopmaatschappij Kleine Landeigendom Klein-Brabant. Woonveer Klein-Brabant biedt sociale huur- en koopwoning aan in de gemeenten Bornem en Puurs-Sint-Amands.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.