Vrouw (41) uit Puurs sterft aan dodelijke dosis drugs in rode wijn: parket waarschuwt voor specifieke fles

De fles wijn waarover het gaat
Parket Antwerpen De fles wijn waarover het gaat
Het Antwerpse parket onderzoekt het verdacht overlijden van een 41-jarige vrouw nadat ze een slok wijn dronk van een specifieke fles rode wijn. Het gaat om ‘RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016’ van het merk Black & Bianco. Mogelijk werd de fles wijn gemanipuleerd en werd er een dodelijke hoeveelheid MDMA aan toegevoegd. Het parket wil andere kopers van de fles wijn ook waarschuwen en vraagt hen om de politie te verwittigen indien de kurk lijkt te zijn gemanipuleerd. 

De vrouw overleed op 17 december vorig jaar. Het slachtoffer was toen vijf dagen eerder opgenomen op de spoedafdeling van het ziekenhuis in Sint-Niklaas. Kort voor haar opname, had ze een slok rode wijn gedronken van de betrokken fles. 

“Volgens een getuige goot ze de fles wijn na het drinken van de slok meteen uit, omdat de wijn slecht smaakte”, vertelt de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket. “Kort daarna werd ze onwel en verloor de vrouw het bewustzijn. De getuige verwittigde vervolgens de hulpdiensten.”

Uit het gerechtelijke onderzoek dat werd opgestart, bleek het slachtoffer een dodelijke hoeveelheid MDMA en MDA in haar bloed te hebben. “Maar het slachtoffer kon niet gelinkt worden aan het gebruik van harddrugs”, gaat het parket verder.

Gemanipuleerd 

Momenteel wordt er door de onderzoekers verondersteld dat de fles werd gemanipuleerd en de drugs aan de wijn werden toegevoegd. “De aangetroffen fles heeft een andere kurk dan de originele fles. De originele is namelijk zwart en heeft het logo van Black & Bianco”, klinkt het nog. “De herkomst van de fles is op dit moment onduidelijk.”

De Nederlandse eigenaars van het wijnmerk zijn ervan overtuigd dat er met de fles geknoeid werd nadat die door hen werd verdeeld. “Ik zal mijn voorraad hier zelf controleren om dat uit te sluiten, maar voor de rest weet ik bijna zeker dat dit achteraf gedaan moet zijn”, reageert een van hen.

Volgens het parket is momenteel enkel weet van deze ene fles maar er wordt wel opgeroepen tot voorzichtigheid. “Wie dergelijke fles in bezit heeft waarbij de originele kurk en omhulsel zou zijn gemanipuleerd, wordt uitdrukkelijk gevraagd om de fles niet te openen en meteen de politie te verwittigen”, besluit het parket. “Ook wie informatie heeft over de herkomst van deze fles, wordt gevraagd om de politie op hetzelfde nummer te contacteren.”

De politie van Klein-Brabant is te bereiken op het telefoonnummer 03/293.22.32.

LEES OOK: Hoe kwam wijn met dodelijke dosis drugs in bezit van Evi (41)? “Verkeerde fles in verkeerde handen”

De kurk van de fles wijn waarover het gaat
Parket Antwerpen De kurk van de fles wijn waarover het gaat
De originele kurk van de fles wijn.
Parket Antwerpen De originele kurk van de fles wijn.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Chrisje Van Staeyen

  Dat is ook op tijd dat de mensen verwittigd worden

 • Natascha Cattoor

  Ik heb zo mijn twijfel of dit wel aan de fabrikant ligt.. Ook raar dat dit al van dec 2019 is en nu pas aan het licht komt.Natuurlijk heel triestig dat je op deze manier aan je eind komt.Hopelijk komt de waarheid boven.

 • Marijke Sutter

  Ook goed op tijd, waarvoor dank!!!

 • Bram De Spriet

  Voorval van 17 december en nu komen ze af pas op en drink die flessen niet . Ja duidelijk op zen Belgisch niet waar ?!

 • ivan DEJONGHE

  en daar komen ze nu pas mee af hoeveel mensen hebben ondertussen zo al geen fles gekocht ?