Voor élke deelgemeente een boekenruilkastje: “Ze zijn enorm populair”

Ook in de Dorpsharttuin vind je voortaan een boekenruilkastje.
David Legreve Ook in de Dorpsharttuin vind je voortaan een boekenruilkastje.
De bibliotheek van Puurs-Sint-Amands breidt het project van de boekenruilkastjes verder uit. “Na het succes van de kastjes in het Park Fort Liezele en op de kaai in Sint-Amands, krijgen nu ook de andere dorpen hun eigen exemplaar.”

“In een boekenruilkastje vind je boeken die je gratis mag meenemen om te lezen. Wie thuis boeken heeft die niet meer gebruikt worden, mag ze ook in een boekenruilkast plaatsen. Zo vinden die boeken weer een nieuwe eigenaar. Wie een boek uit het kastje heeft gelezen, mag het altijd weer terugplaatsen of ruilen voor een exemplaar uit de eigen privébibliotheek.” Het project loopt al een tijdje. “We plaatsten het eerste boekenruilkastjes in 2016 op de kaai in Sint-Amands, in de zomer van 2018 volgde een exemplaar in het Park Fort Liezele. Beide kastjes zijn zo’n succes dat we het project nu uitbreiden. In Puurs werd een exemplaar geplaatst in de Dorpshartuin, in Kalfort in de Vrededaaltuin, in Ruisbroek aan de Nieuwe Ark, in Breendonk aan Paepenheide, in Liezele op het Zonnewijzerplein, in Lippelo achter de parochiezaal en in Oppuurs aan de Baronie.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.