Voetbalclub KSK Sint-Amands ontvangt spelertjes
uit Zuid-Afrika

Voetbalclub KSK Sint-Amands verwelkomde de spelers van de Zuid-Afrikaanse club FC Riverside.
rv Voetbalclub KSK Sint-Amands verwelkomde de spelers van de Zuid-Afrikaanse club FC Riverside.
De spelertjes van voetbalclub KSK Sint-Amands hebben een bijzondere week achter de rug. Zij kregen bezoek van een twintigtal jongens van de Zuid-Afrikaanse club FC Riverside. “Volgend jaar komen ze opnieuw op bezoek, wij bekijken ook of het mogelijk is om naar Zuid-Afrika te reizen”, zegt jeugdsecretaris Bert Tierens.

“Eén van onze voetbaltrainers verhuisde naar Zuid-Afrika om er een B&B te openen. We hielden contact, en zo groeide het idee om met een groep spelertjes vanuit Zuid-Afrika naar Sint-Amands te reizen. De voorbereidingen namen wel een jaar tijd in beslag: de nodige administratie werd geregeld en we zochten sponsors voor de kinderen die de reis niet konden betalen”, somt Tierens op.

Voetbalkledij

Vrijdag was het eindelijk zover: 20 spelertjes en de nodige begeleiders en ouders stapten op het vliegtuig. Zij verbleven een hele week in en rond Puurs-Sint-Amands. “Wij ontvingen hen in gastgezinnen, en de jongens konden deelnemen aan verschillende tornooien, maakten een uitstap naar Walibi en meer. Vanuit onze club zamelden we ook voetbalkledij en -schoenen in, de Zuid-Afrikaanse spelertjes vertrekken vrijdag weer naar huis met een goed gevulde koffer!”

Vriendschappen

De kinderen amuseerden zich de voorbije dagen fantastisch samen. Er werden meteen mooie vriendschapsbanden gesmeed. Het afscheid valt de kinderen dan ook zwaar. “We maakten meteen de afspraak dat de Zuid-Afrikaanse ploeg volgend jaar terug op bezoek komt. Bovendien bekijken we de mogelijkheid om met onze club naar Zuid-Afrika te reizen. Dat zou een unieke gebeurtenis zijn voor KSK Sint-Amands.”

Voetbalclub KSK Sint-Amands verwelkomde de spelers van de Zuid-Afrikaanse club FC Riverside.
rv Voetbalclub KSK Sint-Amands verwelkomde de spelers van de Zuid-Afrikaanse club FC Riverside.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.