Verdachte (18) van vechtpartij aan station krijgt enkelband

PUURS - treinstation van Puurs -
David Legreve PUURS - treinstation van Puurs -
De achttienjarige uit Boom, die eerder deze week werd opgepakt voor een vechtpartij aan het station van Puurs, mag de gevangenis verlaten met een enkelband. Dat heeft de raadkamer vanochtend beslist. 

De tiener werd samen met twee minderjarigen opgepakt na een vechtpartij waarbij een messteek werd uitgedeeld. Het slachtoffer, een meerderjarige man, kreeg het mes in de buik en liep ernstig verwondingen op. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is intussen stabiel.

De aanleiding voor de vechtpartij zou een dispuut zijn geweest op een school in Boom. Vorige week zaterdag kwam het tot een confrontatie tussen twee groepen aan het station van Puurs. Kort na het incident kon de politie drie verdachten arresteren. Het ging om de achttienjarige en twee minderjarigen, alle drie uit Boom.

De achttienjarige werd verhoord door de onderzoeksrechter, aangehouden en opgesloten in de gevangenis. Deze mag hij nu na vier dagen verlaten. Hij blijft wel onder elektronisch toezicht staan. De twee minderjarigen werden dan weer verhoord door jeugdrechter. Een ervan werd geplaatst in de jeugdinstelling. 

Het onderzoek naar de vechtpartij wordt intussen wel verder gezet.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.