Tientallen ouders helpen LAB-school verhuizen

Een veertigtal ouders vormden de verhuisploeg van de LAB-school.
Marc Aerts Een veertigtal ouders vormden de verhuisploeg van de LAB-school.
Vele handen maken licht werk. Dat bewezen tientallen ouders van leerlingen van de nieuwe secundaire school LAB in Sint-Amands. Zij verhuisden donderdag alle stoelen, banken, kasten en ander materiaal van de oude jongensschool in de Hekkestraat naar de terreinen van het Zonnehuis in de Kuitegemstraat, waar een volledig nieuwe middelbare school gebouwd.

“LAB ging in september 2017 van start met 151 leerlingen in het eerste en tweede middelbaar in de oude jongensschool in de Hekkestraat. In september 2018 volgde een derde en vierde middelbaar, sindsdien telt LAB 284 leerlingen. Omdat de school in de Hekkestraat te klein werd, bouwden we een nieuw schoolgebouw op de terreinen van buitenschoolse kinderopvang Zonnehuis in de Kuitegemstraat”, zeggen co-directeurs Kristien Bruggeman en Tinneke Van Kerckhoven.

De nieuwe gebouwen van de LAB-school in Sint-Amands.
Marc Aerts De nieuwe gebouwen van de LAB-school in Sint-Amands.

“Omdat we werkten met modulaire units ging de opbouw enorm snel. De verhuis verliep vlekkeloos, dankzij de hulp van wel 40 ouders die ook nog eens voor de catering zorgden. We gebruiken de komende dagen nog voor de afwerking en inrichting, op 7 januari kunnen de leerlingen van het eerste en tweede jaar in de nieuwbouw les volgen. In een tweede fase komt er nog een gebouw naast de huidige unit, waar het 3de en 4de jaar onderdak krijgt. We hopen deze klus te kunnen klaren tegen april of mei 2019, ons doel is om de volledige LAB-school op 1 september op de nieuwe campus te laten starten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.