Sint-Amandsenaar Ben Nys stelt tentoon tussen grote namen als Permeke en Panamarenko

Ben Nys aan het werk in zijn atelier.
rv Ben Nys aan het werk in zijn atelier.
De Sint-Amandse kunstenaar Ben Nys kreeg de vraag om 7 werken te leveren voor een expo voor het goede doel, waar verder grote namen hangen als Roger Raveel, Constant Permeke, Panamarenko, Kamagurka... De lijst van bekende kunstenaars die exposeren in de Plantentuin van Meise is lang én indrukwekkend.  “Dit is een mooie erkenning.”

Kiwanis Zaventem Airport organiseert op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 maart de tentoonstelling ‘Art meets Nature’ in en rondom het kasteel van Bouchout, in de Plantentuin van Meise. Alles samen worden meer dan 250 originele beelden, schilderijen, installaties en foto’s tentoongesteld van bekende en minder bekende, nationale en internationale kunstenaars. De werken worden meteen ook te koop aangeboden, de opbrengst gaat naar het goede doel.

“Ik heb altijd geloofd in mijn eigen werk en kunnen, en heb ondertussen al 40, 45 tentoonstellingen achter de kiezen. Zo leerde ik ook de mensen van Kiwanis Zaventem Airport kennen, en meteen merkte ik dat mijn werk door hen gesmaakt werd. Dat ik mag deelnemen aan deze grote expo is een mooie erkenning voor mijn creaties. En natuurlijk hoop ik dat deze expo nieuwe deuren opent.”

Ben Nys bij zijn werken tijdens een vorige expo ‘In a Box’.
rv Ben Nys bij zijn werken tijdens een vorige expo ‘In a Box’.

Nys levert 7 van de 250 werken. “Wat mij meteen overtuigde om deel te nemen, is het mooie doel van deze expo. De opbrengst gaat naar de sociale projecten die de club steunt: de Special Olympics Belgium, Eliminate Unicef, Homevil Vilvoorde, Zoekmand Zaventem, KUSS Zellik, Het Koninklijk Instituut Woluwe en DOLM.”

Expo ‘Art meets Nature’, op vrijdag 15 maart van 18 tot 22 uur en op zaterdag 16 en zondag 17 maart van 10.30 tot 18 uur in de Plantentuin van Meise.

www.ben-nys.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.