Reeks fietsdiefstallen kunnen trio celstraffen opleveren

Gerechtsgebouw van MechelenRechtbank van Mechelen Correctionele zittingzaal pleiten advocaat toga
David Legreve Gerechtsgebouw van MechelenRechtbank van Mechelen Correctionele zittingzaal pleiten advocaat toga
Het parket heeft maandagochtend celstraffen gevorderd van 8 tot 18 maanden met eventueel uitstel tegen twee broers en de 37-jarige Fayssal E.H. uit Mechelen. De drie stonden terecht voor een hele reeks fietsdiefstallen.

In juni vorig jaar betrapte de politie de Mechelaar samen met Mohamed E.B. “De twee hadden toen net twee elektrische fietsen gestolen aan het station van Puurs (Puurs-Sint-Amands) en probeerden deze in te laden in hun vluchtauto”, aldus de openbaar aanklager. Het duo werd opgepakt en verhoord. Mohamed E.B. verklaarde meteen dat hij de fiets had gestolen in de buurt van het station in Puurs (Puurs-Sint-Amands). Kompaan Fayssal E.H. vertelde de speurders dat hij niet wist dat de fietsen gestolen waren. Op basis van de vluchtwagen, kon de politie nog enkele andere fietsdiefstallen in de buurt van het station linken aan de twee Mechelaars. Zo werd onder meer ook de broer van Mohamed E.B. herkend op camerabeelden. De twee broers riskeren nu een celstraf van achttien en twaalf maanden effectief alsook geldboetes tussen de 800 en 1.6000 euro. Tegen Fayssal E.H. vorderde het parket een celstraf van acht maanden. Zijn advocaat vroeg enige mildheid. “Sinds de arrestatie wil hij niets meer met de broertjes te maken hebben”, besloot de raadsman van E.H.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christian Masselus

    hopelijk worden ze weer niet bepamperd wegens moeilijke jeugd, of gezinssituatie, brave jongens en zo meer