Puurs-Sint-Amands investeert 40 miljoen euro in wegenwerken en plant 10 kilometer aan nieuwe fietspaden

Het fietspad langs de Wolfstraat
David Legreve Het fietspad langs de Wolfstraat
De gemeente Puurs-Sint-Amands plant de komende zes jaar voor maar liefst 40 miljoen euro aan wegenis- en rioleringwerken. Bovenop krijgt de gemeente zo’n tieb kilometer aan nieuwe en vernieuwde fietspaden.

“Deze legislatuur plannen we de verdere vernieuwing van de Sint Katharinastraat, de J. De Donckerlaan en omgeving, de Veurtstraat, Zavelstraat en Wachtingstraat. Ook de Turkenhofdreef, Vincetstraat en Kossaardhof worden onder handen genomen, net als de Heidestraat, het park van het Dorpshart, de Kattestraat, Nieuwstraat en Moerplein. De Provinciale Weg wordt eindelijk vernieuwd, verder staan ook Haverblok, de Wolfstraat en Liezele-Dorp, Walsingen, Forum, de Donkstraat, Keten, Pandgatheide en de Oude Heirbaan, de R. Verbelenstraat en A. Tersagostraat en de Pastoor van Kerckhovenwijk op de planning”, somt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) op.

Wegenwerken in de Sint-Katharinastraat
David Legreve Wegenwerken in de Sint-Katharinastraat

10 kilometer

“Er wordt ook aan de zwakke weggebruikers gedacht, met maar liefst 10 kilometer aan nieuwe en vernieuwde fietspaden. Deze werken staan gepland langsheen de N17 en in de Veurtstraat, in de Wolfstraat, Liezele-Dorp en de T. Andriesstraat. We maken ook de verbinding tussen de Molenstraat en Winkelveld met een veilige fietsroute doorheen het Landschapspark als alternatief voor de drukke Guido Gezellelaan. Ook bekijken we een betere fietsverbinding naar Sint-Amands.”

Het fietspad langs de Wolfstraat
David Legreve Het fietspad langs de Wolfstraat

Voorbereidingen

“Terwijl bovenstaande werken worden uitgevoerd, starten de diensten meteen ook een heleboel nieuwe dossiers op. Zo liggen die plannen al klaar voor uitvoering tijdens de volgende legislatuur. We plannen al de nodige voorbereidingen voor weg- en rioleringswerken in de Breutheide, de Hof-ten-Berglaan en het Scheeveld tot Meir, de Nijvendries, Nijven en Voortstraat, de Haagstraat, Overheide en Achterheide. Ook de Larendries, Boonhof, de Calleboutstraat en Hoekstraat, het Hooiveld, Beiaardhof en de transversale weg van de Rijksweg tussen nummers 63 tot 79 staan op de planning.”

Wegenwerken in de Sint-Katharinastraat
David Legreve Wegenwerken in de Sint-KatharinastraatReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.