Plouvier palmt Verhaerenmuseum in met poëzie

Bart Plouvier
Stefaan Van Hul Bart Plouvier
Het Verhaerenmuseum, Dicht! en de bibliotheek van Puurs-Sint-Amands organiseren samen een bijzondere lezing naar aanleiding van Gedichtenweek. 

“We verwelkomen Bart Plouvier in ons Verhaerenmuseum. Hij neemt binnen het Vlaamse literaire landschap een heel aparte plaats in, als de man van 9 stielen en 10 dichtbundels”, zegt conservator Rik Hemmerijckx.

“Plouvier was ooit barman, tuinier, bouwvakker, fabrieksarbeider, kok, brouwersgast en muzikant in Bobejaanland. Aangemonsterd op een zeesleper begon hij uiteindelijk te schrijven. Eerst waren dat dagboeken, daarna schetsen voor verhalen en brieven. In 1988 kwamen de eerste publicaties: in tijdschriften, verhalenbundels, bloemlezingen.” 

“Plouvier werd later reisverslaggever voor ‘Weekend Knack’, de Nederlandse Volkskrant, Grande, De Standaard, UIT-Magazine en andere. Zijn Oeuvre bestaat ondertussen uit romans, kortverhalen, reisimpressies, kinderboeken, poëzie en theater, alles samen zo’n 30 creaties. Nu hij met pensioen is, schrijft Plou­vier enkel nog poëzie.”

Bart Plouvier stelt zijn gedichten voor op woensdag 6 februari om 20 uur in het Emile Verhaerenmuseum in Sint-Amands. Iederen is welkom, vrije toegang.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.