Pfizer-parkeertoren voor 800 wagens is klaar: “Politie beboet automobilisten die fout blijven parkeren”

De parking van Pfizer is in gebruik genomen
David Legreve De parking van Pfizer is in gebruik genomen
De parkeertoren van het farmaceutische bedrijf Pfizer in Puurs, die werd gebouwd op de bestaande bedrijfsparking aan de Meersmansdreef, is klaar voor gebruik. “In de buurt geldt nu een parkeerverbod, de politie controleert intensief. Zo willen we de parkeerdruk rondom de site doen dalen”, zegt mobiliteitsschepen Alex Goethals (CD&V).

“Omdat Pfizer alsmaar blijft groeien, komen er ook alsmaar meer wagens bij. Die konden niet meer allemaal parkeren op de site zelf, daarom groeide de parkeerdruk in de straten rondom. De bermen werden er stukgereden, de wagens blokkeerden soms de opritten van de omwonenden, er ontstonden onveilige situaties...”, zegt Goethals.

“Pfizer deed enorm veel inspanningen om het probleem op te lossen: er werd een project rond deelfietsen en elektrische fietsen opgestart, men huurde een parking aan de overkant van de N16 die bereikbaar was met een rechtstreekse shuttlebus... Maar ondanks al die inspanningen bleven vele automobilisten hardnekkig vlakbij de Pfizer-site parkeren.”

“Daarom werd op de bestaande bedrijfsparking aan de Meersmansdreef deze parkeertoren gebouwd, met 6 etages hoog is er plaats voor zo’n 800 wagens. Om iedereen te motiveren deze toren ook echt te gebruiken, gingen wij voor een parkeerverbod in de Meersmansdreef en op de laterale weg van de N16. De politie controleert er intensief, en die aanpak werkt. Hopelijk zijn de problemen in de omgeving nu achter de rug.”

De parking van Pfizer is in gebruik genomen
David Legreve De parking van Pfizer is in gebruik genomen