Man springt uit frustratie voor trein, machinist moet aan noodrem trekken

PUURS - treinstation van Puurs
David Legreve PUURS - treinstation van Puurs
Een man is gisteren door de politie van Klein-Brabant opgepakt nadat hij voor de trein was gesprongen. Hij raakte niet gewond, de machinist trok net op tijd aan de noodrem.

Donderdagavond wou de man zijn trein nemen in het station van Puurs-Sint-Amands. Toen hij op het perron kwam, vertrok zijn trein en dat viel niet meteen in goede aarde. De deuren gingen toe en hierop liep de man richting de voorkant van de trein. 

Ondertussen werd er op de trein geslagen en ter hoogte van de stuurcabine sprong hij voor de trein. De machinist trok aan de noodrem en kreeg de vertrekkende trein net op tijd tot stilstand. De man raakte niet gewond maar het gehoopte succes bleef uit. De politie werd erbij gehaald en in plaats van zijn trein te halen, werd hij meegenomen naar het politiekantoor. 

Daar werd hij verhoord. De trein vertrok uiteindelijk met de nodige vertraging. Een hele avond ondervond het treinverkeer hinder, de machinist moest uiteindelijk worden vervangen. Hij verkeerde in shock. Bij de NMBS hopen ze nu de kosten van de gevolgsvertragingen op de man te kunnen verhalen.